Name of current page

DMA logo

AEI Internet

AEI Internet

AEI Internet

Client:

Cost:

Final completion:

Private

800 000 $

2003

DMA was retained to design the conversion of the ground floor of a building located in downtown Montreal into a data centre and reception area for the entire building. The programme included an entrance lobby with a conference room, security and reception desk for deliveries to the clients as well as a data centre with rental space for independent companies. The design of the space was inspired by the hi-tech computer age of the 1960s re-interpreted with the materials of today. The public finds itself inside a communication "cable" as if they were in the centre of an information network. The effect is accentuated by visual and graphic elements recalling the information age in an atmosphere as dynamic as the world of digital communication itself.