Name of current page

DMA logo

Development of a data center

Development of a data center

Client:

Cost:

Final completion:

Colocation company for computer data center

N/A

2017

This concept of transforming a warehouse into a data center aims to create a sophisticated, high-tech space that combines security and customer experience. A pattern developed as a reference to the traditional “punch card” is deployed on different elements to animate and define functional spaces.

Printed on the glazed facade, the pattern forms a cloud that gives a private and confidential atmosphere to the reception area. In the main hall, the same pattern is used to perforate metal panels that separate the space from the rest of the Data Centre. The effect is used throughout the public spaces to emphasize the overall vision of the project which is orchestrated by several levels of security that accompany the visitor's journey.